Apel za javnu tv, spot HND HRT

Komentar trinaeste vile?

(Moj muž i moja kći pročitali su članak koji je bio pod ovim naslovom i zabrinuli se da bih zbog njega mogla imati problema na poslu, tim više što ih već imam. Ako su oni imalo u pravu, nemam pravo riskirati, jer bi i oni dijelili posljedice.  Zato mičem tekst.

Moj muž nije bio tako nježan kako bi ovo gore moglo zvučati. Vikao je: “Jesi ti normalna, šta si ti, don Quijote!?” Kad mu je malo splasnuo prvi gnjev, rekao je: “Tebi stvarno nije jasno da je umijeće življenja kompromis s gadostima, ti si neprilagođena.”

“Izbrisala sam, čuješ li.”

“Srećom pa bar nisi neodgovorna”, rekao je. “Podsjećaš me na jednog mog kolegu s faksa koji je uvijek dobivao batine. A znaš zašto? Jer je imao neku ideju da mora braniti svakoga tko je napadnut i tukao se s jačima od sebe, s više njih, koliko god ih je bilo, znajući da će dobiti batine.”

Slično su o postu mislili i neki moji prijatelji. Ćuća je rekla: “Zar se ne bojiš otkaza? Tako sam ja jednom rekla istinu, svi su me dva dana tapšali po ramenima, a onda se oko mene počela stvarati čistina.” Vedrana je rekla: “Šta će ti to? Ko si ti da komentiraš spot za javnu tv! Koga briga šta ti misliš, samo možeš nadrapati.”)

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Moj posao i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s