Zapažanje 1

Prve fotografije

U jednom časopisu[1] objavljene su prve fotografije Severine i njezinog sina. Zovu se Prve fotografije, a vidljivo je da su snimljene bez znanja onoga tko je na slici. Neoštre, snimljene izdaleka, uhode Severinu na njezinom trijemu, s djetešcem u naručju.

Severina i dijete prizor su pun radosti, ljubavi, nježnosti i spokoja. Jedino uznemirujuće na tim snimkama jest činjenica da je netko motri i da sam taj netko ja!


[1] Provjerila sam u Skokovom Etimologijskom rječniku, ima riječi pisati i čas, nema časopis, jer se valjda samo po sebi razumije. Ali ja nisam samo po sebi razumjela, palo mi je na pamet da časopis znači „pisati u času, na brzinu“, ali je Slaven mnogo ispravnije zaključio da to znači pisati o vremenu, opisati vrijeme u kojemu časopis izlazi.  Dakle, časopis u kojemu su objavljene Severinine fotografije opisuje naše vrijeme. Takvo je naše vrijeme, zavirujemo u tuđu dušu i prolazimo nekažnjeno. Big Brother je slijepac prema ovome.

 

P.S. I nisam otkrila gdje su fusnote, ali sam se sjetila da ne moram pisati direktno u blogu (na blogu?), nego da mogu kopirati tekst u word, u wordu ga opremiti, pa ga vratiti na blog. Sad ću provjeriti radi li sistem.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku) i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Zapažanje 1

  1. Zlica napisao:

    Mislim da razumijem. Možda ipak NISAM jedina osoba u Hr i obližnjem svemiru koja NIJE pogledala Severinin kućni video – ne što nisam imala prilike, nego što nisam htjela? Sve je izgledalo kao grupno silovanje, a bilo je uznemirujuće učlaniti se u bandu.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s