Zapažanje 1

Prve fotografije

U jednom časopisu[1] objavljene su prve fotografije Severine i njezinog sina. Zovu se Prve fotografije, a vidljivo je da su snimljene bez znanja onoga tko je na slici. Neoštre, snimljene izdaleka, uhode Severinu na njezinom trijemu, s djetešcem u naručju.

Severina i dijete prizor su pun radosti, ljubavi, nježnosti i spokoja. Jedino uznemirujuće na tim snimkama jest činjenica da je netko motri i da sam taj netko ja!


[1] Provjerila sam u Skokovom Etimologijskom rječniku, ima riječi pisati i čas, nema časopis, jer se valjda samo po sebi razumije. Ali ja nisam samo po sebi razumjela, palo mi je na pamet da časopis znači „pisati u času, na brzinu“, ali je Slaven mnogo ispravnije zaključio da to znači pisati o vremenu, opisati vrijeme u kojemu časopis izlazi.  Dakle, časopis u kojemu su objavljene Severinine fotografije opisuje naše vrijeme. Takvo je naše vrijeme, zavirujemo u tuđu dušu i prolazimo nekažnjeno. Big Brother je slijepac prema ovome.

 

P.S. I nisam otkrila gdje su fusnote, ali sam se sjetila da ne moram pisati direktno u blogu (na blogu?), nego da mogu kopirati tekst u word, u wordu ga opremiti, pa ga vratiti na blog. Sad ću provjeriti radi li sistem.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku) i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Zapažanje 1

  1. Zlica napisao:

    Mislim da razumijem. Možda ipak NISAM jedina osoba u Hr i obližnjem svemiru koja NIJE pogledala Severinin kućni video – ne što nisam imala prilike, nego što nisam htjela? Sve je izgledalo kao grupno silovanje, a bilo je uznemirujuće učlaniti se u bandu.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s