Tange

Vratila se lasica u haustor

 Vratila se misao koja mi je pobjegla: tange.

Danas je LaBILna pisala o tangama. Ustanovila je da treba ispitati koliko su žene u tangama agresivnije od žena u drugim vrstama gaća, jer su tange neudobne i izazivaju živčanost. Složila sam se s LaBILnom i u komentaru napisala da su tange još jedna velika laž koju žene prodaju jedne drugima (udobne, ma i ne osjetiš ih, časna riječ! probaj, nešto predivno! malo morgen!), a bez potrebe, jer se ionako zna da ih ne nose zato što su udobne nego zato što su seksi.

U svom prošlom postu zaboravila sam što sam htjela napisati o tangama, a moglo bi se svrstati pod izume: zašto se mučiti s tangama, kad je puno udobnije, jeftinije i seksepilnije biti bez gaća?  I ništa se ne ocrtava. Ako netko misli da to nije higijenski, mogu mu odgovoriti da zagađeni zrak nije ništa opasniji od zagađene tkanine (GMO pamuk, otrovne boje, dioksin itd) kroz koju prolazi i zagađeni zrak.

Vidim da sam se okuražila i donekle oslobodila po nekim pitanjima (gaće), što bez daljnjega mogu zahvaliti LaBILnoj.

Ali dugujem i drugima.

Svestranoj Aleksandrinm zbog koje sam posudila Svemir u orahovoj ljusci. Vjerujem da je cijeli Svemir u kapi vode, da je kap vode cijeli Svemir. Na trenutke to i razumijem, maglovito. Te me teme (ovo zvuči kao afrički jezik, teme teme) zanimaju više od svega, samo im nisam dorasla.

Tanjitg na velebnom oltaru koji je  podigla riječima i koji začara svakoga tko mu se približi. Zbog čega s još više poštovanja i čitam i pišem – veliko je to oruđe, riječi.

Negoslavi, koja me uči promatrati prirodu (a ne samo buljiti u ljude). Iako je nikad neću znati opjevati kao Negoslava.

Literu i Tamoiovdetu koji umjesto mog lijenog mozga skupljaju znanja i dobre pisce, kao što je, na primjer – Dario Džamonja.

I dragoj mladoduhoj, poticajnoj Jasni kojojoj ujedno odgovaram na čuđenje o lasicama: Gornji grad pun je lasica, trče preko vrtova i dvorišta, zabasavaju u haustore, jure stubištima i često ih se može vidjeti kako hitro prelaze ulicu.

 

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica, Moj blog, O riječima. Bookmarkirajte stalnu vezu.

16 odgovora na Tange

  1. LaBiLnA napisao:

    Može li od tih lasica da se napravi bunda? Navataš par komada i bukvalno “nema zime” 🙂 Pazi samo dok ih budeš jurila… agresivne su, može neka da te “(s)obali” 🙂

    Sviđa mi se

  2. LaBiLnA napisao:

    Hm… Možda nisam postavila dobar link…

    Sviđa mi se

  3. tanjatg napisao:

    Šta reći, Vesna, na onakvom komplimentu?!!! Mislim da će svako od nas, tvojih prijatelja blogera koje si ovde spomenula, osetiti istu radost kao i ja sada. Samo, znaš šta: nije reč samo o radosti, već i o odgovornosti. Zato ne znam kako bi, zapravo, trebalo da se osećam kad me neko pohvali.
    Ono što mene kod tvojih postova uvek zaintrigira, to su naizgled svakodnevne teme, obučene u originalnu odeću i efektne završnice. Mnogo ti hvala na svemu. 🙂

    Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      hvala tebi. U stvari moj je cilj – ili bolje rečeno želja, cilj je previše određen za moje tapkanje – da preko svakidašnjih, običnih doživljaja provjerim ili ilustriram neke istine koje se smatraju važnima.

      Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      E da, Tanja, još nešto: pa osjećaj se dobro kad te netko pohvali, nego kako. Kad bih birala za svaku od vas po jednu riječ, tvoja bi bila da začaravaš. Mene isto pohvala usrećuje i potiče, skoro i više nego pisanje umjesto pospremanja 🙂 (danas sam se raspisala jer se pakiramo za more, a ni to ne volim 😦 Samo volim stići na more.

      Sviđa mi se

    • tanjatg napisao:

      Lepo se provedi, odmori, iskupaj, uživaj… 🙂

      Sviđa mi se

    • Negoslava napisao:

      Reče joj, mesto mene. Ona i ja već razmenismo vojvodsko-serdarske reči, te ovde samo ostavljam trag svog prisustva i tople pozdrave svima, pa i vojvotkinji koja me još jednom obradovala. I milo mi je, priznajem i ja.

      Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      🙂 😉

      Sviđa mi se

  4. jasna napisao:

    Ovo je za mene novost, nisam još čula za lasice u Zg-u.Čini mi se bolja varijanta lasice nego štakori, jedino su obje vrste opasne…znaju ugristi kad su stjerane u “tjesnac” U mom kvartu su nam do pred deset godina ovi drugi dolazili pred vrata na visoki 4-ti kat ! Ne ponovilo se ! No i lasice bih se prepala, samo nek’ bježi iz haustora što dalje 🙂

    Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      Štakora ima u mom naselju, vrvi. Naš Upravitelj-stan kaže da to nije jihova briga i da je nezgodno, jer nemamo podrume, pa bi se potrovali kućni ljubimci.

      Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      Štakora ima u mom naselju, vrvi. Naš Upravitelj-stan kaže da to nije jihova briga i da je nezgodno, jer nemamo podrume, pa bi se potrovali kućni ljubimci.

      Sviđa mi se

  5. aleksandranm napisao:

    a sto se donjeg vesa tice..kupih neke nove sto izgledaju kao za lutke.nisu tange a nisu ni one normalne/seksi/babskekakvegod nego kao da je neko izrezao komad svile ( a nije svila,neg nesto rastegljivo a izgleda svileno) i nemaju nikakvu gumicu nigde ni porub..to je kao da kad obuces loooodilo haljinu se ne vidi da imas ves/ a nisu ni one koje stezu.nego neke…posto sam nazad ravna,vise mi. a napred se rolaju jer su bez lastisa…ne znam sta da kazem za njih.al eto da doprinesem temi ❤

    Sviđa mi se

  6. aleksandranm napisao:

    ono na kraju je srculence

    Sviđa mi se

  7. jasna napisao:

    A propos veša…tak sam “popušila” top-šop grudnjak. Sve što reklama kaže kako se neće dogoditi, baš mi se sve dogodilo. Ispod mojih “balkona” se srolala jedna grozna pritiskajuća kobasica od donjeg dijela grudnjaka. O.k., dobila sam povrat novaca, ali ne i za dostavu.A hodanje oko vraćanja…kaj da velim ! Ovo je moj prilog temi veš.

    Sviđa mi se

Komentiraj