Čkartovi

Lopovi su se nakrali i stalno kradu, a narod skapava. Ništa novo u povijesti civilizacije. Samo je pitanje kako ti je pao grah.

Je li to tvoj neuspjeh kad se nađeš na dnu piramide?

 Sve što čujem i vidim – ovrhe; kontejnere; pa kako je prošli premijer  (ne imenujem ga ne zato da ga zaštitim prije nego što bude osuđen, nego zato što ne vjerujem da je jedini) živio kao sultan u New Yorku; kako smo na vrhu ljestvice zemalja iz kojih je izvučeno najviše bogatstva; kako se ne poštuje rad, a osobito otkad su počele one sramne ponude za otpremnine – u zadnje mi vrijeme vraća pričicu koju je pričao pokojni tata moga muža, a njemu ju je pričao njegov tata:

Dolazio je princ prijestolonasljednik (kaže li se tako?) u smotru vojske, pa su pred njega poredali sve kršne i stasite vojnike. Ali se on prošetao i malo dalje, pa je na štaglju vidio druge vojnike. Bili su svakakvi, kržljavi, mali, debeli, kojekakvi. Princ je pitao: “A koji ste vi?” Jedan od njih je salutirao i rekao: “Mi smo čkartovi.”

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka sam, ljudska vrsta, ženski rod. Udana, u prvobitnoj zajednici. Imam dvoje djece. Objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Zbog kredita u švicarcima iznenada sam prešla iz građanske sigurnosti u negrađansku nesigurnost, ali, ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku), Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

18 odgovora na Čkartovi

 1. Ti kao da živiš ovde, a ne tamo. Mada bilo je i tamo ovde i ovde tamo i vrag bi ga znao sad.

  Sviđa mi se

  • vesna napisao:

   :-))) utješno. Kad je više, jače je, pa će brže proći? A tamo i ovde, ovdje i tamo, već smo zaključili da je isto, čak kod nas pričaju da je kod vas već malo bolje.

   Sviđa mi se

 2. mojra napisao:

  Samo što mi nismo ni kržljavi, ni mali, ni kojekakvi. Ništa nam ne fali. Naprotiv, među nama ima i onih najboljih i najvrednijih. Ali neko želi da nas ubedi da smo najgori i da bolje ni ne zaslužujemo.

  Sviđa mi se

 3. vesna napisao:

  Teško se oduprijeti kad te stisne sa svih strana. Činilo mi se da je navalu samosažaljenja zdravije izliti ovdje nego gutati 😦

  Sviđa mi se

 4. LaBiLnA napisao:

  Bolje i na dnu lestvice, nego na vrhu sa puterom na glavi 🙂 Ili možda ipak grešim… puter je blagotvoran u nekom obliku 🙂

  Sviđa mi se

 5. tanjatg napisao:

  Puter je blagotvoran u slatkišima!!! Hajde da uđemo na kratko u poslastičarnicu i sve načas zaboravimo?! 🙂 Mislim da bi to bila odlična terapija!!! 🙂

  Sviđa mi se

 6. LaBiLnA napisao:

  Pa da navalimo…

  Sviđa mi se

 7. Zlica napisao:

  Mmmmmmmože!


  (napomena: ovo nisu čkartovi. ovo su pomno izabrani, oni stasiti. a sad ih idemo popapati!)

  Sviđa mi se

 8. TamoiOvde napisao:

  I na ovom pokušaju se dokazalo:
  Ti pegazu svome stalno dižeš glavu,
  al badava brate-on misli na travu…

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s