Odčovječivanje

 

U jednom je poduzeću glavni ravnatelj podnosio kolektivu poslovni izvještaj. Iznio je podatak da je u poduzeću 650 djelatnika viška i sa zadovoljstvom istaknuo kako je od početka godine taj broj smanjen za trideset.

Ali, nije spomenuo da je od tih trideset šest umrlih. Nije on kriv što su umrli, naravno da nije, ali. Zar ih je morao uvrstiti u bilancu smanjenja broja zaposlenih? Zar bi njegov menadžerski ponos stradao da je rekao dvadesetičetiri? Kako bi se osjećali bližnji tih umrlih, kad bi čuli da su njihovi muževi, žene ili djeca ubrojeni među riješeni višak?

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Odčovječivanje

 1. Negoslava napisao:

  Gotovo da sam sigurna – ako je suditi po našim javnim preduzećima, da je sva upražnjena mesta popunio kadrovima iz redova svoje stranke. I da će to ući u statističke hvale napora za pov ećanje stope zaposlenostti na državnom nivou.
  Mrtvi su, ionako, statistička briga onog sveta.

  Sviđa mi se

 2. vesna napisao:

  da, već smo se uvjerili da je sve isto 😦

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s