Agromeracija

Gradska crtica

 Ništa nije slučajno i nitko nije slučajno onakakav kakav jest. Niti se lako može praviti da nije takav kakav je. Treba proći puno eonada da se napreduje u evoluciji.

Ne podnosim (rekla bih mrzim, ali ne volim tu riječ, previše je zrmrzrrzmzrmzrmmrz, a i bojim je se, mislim da je štetna) ljude koji nose novine s posla. Dvoje novine, a nas dvadeset. Jedni čitaju čim dođu, ne možeš im otimati, neki bi čitali na kraju dana, kad sve završe. Ja. Ali novina više nema. Nisu ni toliko pristojni da pitaju mogu li ih ponijeti ako odlaze dok još netko ostaje na poslu. A kad se pobunim, podsmjehuju se, pih, novine, kome trebaju novine! Nikome, samo meni, jer ja ih ne stignem ni pročitati. Nestaju u vidu lastinog repa, te nevažne pih novine.

Neka ne čitaju gadljivi:

Ne podnosim kad netko iza mene hračne. Hodam, hodam, a ono iza mene roarhhhhbljljljkhljhljhlj-ooourhljjjjjjjjjjjjjjjj. Potrčim ustranu kao diverzant, ali stalno imam osjećaj da nosim golemi hračak na leđima i da polako klizi, klizi po mom kaputu i ostavlja slinav,a možda i u boji trag. Fuuuuuuuuuuuuuj!

Hračkanje je i za najliberalnije i za najtolerantnije neporeciv argument za diskriminaciju. To je jedno od rijetkih svojstava koja razlikuju muškarce i žene, mlade i stare, fine i nefine. Iz iskustva govoreći, hračkaju samo stari, muškarci i nefini, seljačine (ne seljaci, seljačine!). Zbog kojih će budući naraštaji misliti da Agram dolazi od agrar, jer samo polje se smije tako gnojiti.

Molim vas, ne hračite po ulici meni iza leđa, to je jako ružno!

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Agromeracija

  1. Negoslava napisao:

    A vidi sad ovo – kurirka u kući u kojoj sam radila, donosila nam je iz pošte štampu. I isecala kupone za svakojake nagradne igre. Poče da se hvali, dobila ovo, dobila ono, dobila putovanje. A naši troškovi za slanje pošte sve veći. I onda se ustanovi – em je isecala kupone iz naših zajedničkih novina koje su nam potrebne, svima, em je slala te kupone na naš, firmin račun. Kad su je uhvatili, pretila je da će se ubiti ako bude kažnjena.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s