Oglas

Moj novi životni korak

Otkako mi je Porezna dokrajčila ionako klimavu financijsku konstrukciju, razbijala sam glavu kako da namaknem makar koju kunu dodatnog prihoda.

Već neko vrijeme farbam kamenčiće i lijepim na njih magnetiće – neću odati ideju što je na njima – koje ću u nedjelju prvi put plasirati na tržište, na Mrak-buvljaku, zajedno s odjećom. Kotizaciju ću podijeliti s jednom umjetnicom keramičarkom, svaka po 12,5 kuna, jer bi puna cijena bila veća od mog dnevnog budžeta. Stisnut ćemo se nekako na pola štanda.

Ali to nije sve. Sjetila sam se što bih mogla raditi: čuvati djecu. Volim djecu, razumijem ih, znam se s njima igrati, na svadbama i drugim dosadnim proslavama uglavnom se družim s djecom.

Molila sam sina da mi stavi oglas na Njuškalo:

Čuvam djecu svih uzrasta  🙂 , prema potrebi (babysitting), svaku večer od 18 sati nadalje, osim utorkom i četvrtkom, cijena 25 kn/sat, ako je izvan centra grada, tada + naknada za javni prijevoz. Odgovorna, pouzdana, ozbiljna, zdrava žena 🙂 s iskustvom, sa solidnim znanjem pedagogije, dječje psihologije i pravilne ishrane.

(Smješkovi neće biti u oglasu.)

„Mama, prvo moraš vidjeti cijene i što se nudi“, rekao je moj sin.

Cijenu sam pogodila, odnosno, savjetovala mi je Višnja, a Stipi je otkrio da je ponuda golema: ima diplomiranih pedagogica, psihologica, profesorica, jedna nudi usput i poučavanje španjolskog.

„Onda dodaj da sam profesorica engleskog“, rekla sam, „da budem konkurentna.“

„Sjeti se“, dobacio je nezadovoljno moj muž, koji to smatra lošom idejom, „da ti ljudi neće biti kao što si ti bila, većinom su cicije i eksploatatori.“

„Sjeti se kako smo mi bili nezadovoljni ženama koje su nama čuvale djecu“, rekla sam ja. „Uostalom, možda napišem Dnevnik još jedne dadilje.“  Šteta je što ne može biti romantična komedija, ali nadam se da neće biti ni crna.

Možda jednog dana postanem slavni pisac, a većina slavnih pisaca radila je koješta prije nego što su se proslavili. 🙂 (Čuj ovo Svemire!)

Pa ako nekoga znate, preporučite me.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku), Dokona domaćica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

16 odgovora na Oglas

 1. LaBiLnA napisao:

  Srećno na Buvljaku :*

  Sviđa mi se

  • vesna napisao:

   Hvala. Javit ću ti kako je bilo.

   Sviđa mi se

  • LaBiLnA napisao:

   Hoću samo da ti kažem, a ne želim da zvuči kao ono najodvratnije šlihtanje – divim se tvom humoru u situaciji kada je gola egzistencija u pitanju…

   Neka te sreća prati, a (za one koji veruju) Bog sve gleda i beleži… Izaći ćeš iz krize i sećaćeš se ovoga kao jednog lepog skeča u životu. Ja ti od srca želim da sve ovo junački podneseš, jača si nego što misliš… Cmok! :*

   PS Svemir te je čuo!

   Svemir – ja! 🙂

   Sviđa mi se

  • vesna napisao:

   Hvala, Svemire 🙂
   Ja vjerujem u dobre želje.
   Nemaš se čemu diviti, takva sam kakva sam, tako mi je kako mi je. A da ti, majka svih humora, hvališ moj – e to je nešto!
   Čuješ li, vasiono 🙂 neću dva muška i jednu žensku, nego loto, loto, loto (zdravlje, sreću, ljubav, divnu djecu – to imam, neka tako i ostane)

   Sviđa mi se

 2. Džizs, zvučiš kao moja darling. Pridružujem se Labilnoj – drž’ se buvljaka.

  Sviđa mi se

 3. Negoslava napisao:

  More, znaš šta – ja ti želim dobro zdravlje i premiju na Lotou.

  Sviđa mi se

 4. Zoran Vujcic napisao:

  Pored svoje dece imate snage drugu da čuvate? Divim Vam se, iskreno :)!!!

  Sviđa mi se

 5. mojra napisao:

  Ko ti kriv kad nisi učila školu? 😀 Ajoj Vesna, kakve muke. Želim ti neki čarobni štapić, da odagna nevolje i donese blagostanje.

  Sviđa mi se

 6. vesna napisao:

  Hvala, budi vila pa mi načaraj.

  Sviđa mi se

 7. tanjatg napisao:

  Preporučila bih te, svakako, pod punom moralnom odgovornošću, ali daljina ova čuda čini :).

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s