Razlika između Tita i Jaje

 (Posvećeno mom dragom Vjekici)

Sinoć sam čula vic, kažu da je star, kako je Tito dobio nadimak Tito: govorio je ti to, ti to, ti to…

Ja sam od svog nećaka mezimca dobila nadimak Jaja. Imam samo nekoliko nadimaka, a kažu da je čovjek omiljen onoliko koliko ima nadimaka. Jaja mi je uvijek bio najdraži, a sad mi je draži od njega samo nadimak Micika, koji mi  je dao tata, a preuzela i mama, i koji nisam voljela kad su oni bili živi, osim što je značio da nisu ljuti na mene ako mi se obrate s Micika. Kad kažu Vesna – nešto sam gadno skrivila!

Nadimak Jaja dobila sam tako što sam, igrajući se s Vjekicom,  često govorila: „Ajde sad ti, pa ja, ti, pa ja, ti, pa ja… ” Dok me on jednog dana nije počeo zvati Ja-ja. A nadimak Vjekica, on je dobio od mene, pa mogu reći da je moj Vjeksi jedino biće s kojim sam razmijenila nadimke.

I tako sam ja postala Jaja, a Tito Tito.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s