Šteta je…

… što su ljudi dosadni, a nisu dosljedni

A malo im fali, čak su tri slova ista.
Kad se nečega dohvate, guslaju po tome bez kraja i konca.
Na primjer, svi znaju da za doček Nove godine treba imati crveno rublje.
„Znaš, moraš imati bar nešto crveno…“
„Znam, znam.“
„To ti je, znaš, prema starom vjerovanju…“
„Znam, znam…“

A u izlozima donjeg rublja što? Nabacane raznobojne gaće, potkošulje, grudnjaci, tu i tamo ponešto crveno, valjda zato što su u izlog htjeli staviti sve što imaju u dućanu.
Već se zna da što jeftinija roba to natrpaniji izlog. Kao da imaju neku kvotu, na primjer, skupi svileni kombine, grudnjak i gaćice šepure se sami u izlogu, jer koštaju oko dvije i pol tisuće kuna, koliko i sva roba u izlogu trgovine koja je naslijednica robnog magazina. O tome će možda nešto znati onaj Darko koji je profesor za komunikacije i stručnjak za marketing.
Da imam svoj dućan, ili da sam dizajer izloga, u mom bi izlogu blistao neki lijep komad donjeg crvenog rublja, ili najviše komplet od dva-tri komada, možda na crnom plišu, okružen ogledalima i blještavilom. Ne bi bilo čovjeka koji ne bi zastao pred tim đavolski zamamnim luksuzom.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s