Šteta je…

… što su ljudi dosadni, a nisu dosljedni

A malo im fali, čak su tri slova ista.
Kad se nečega dohvate, guslaju po tome bez kraja i konca.
Na primjer, svi znaju da za doček Nove godine treba imati crveno rublje.
„Znaš, moraš imati bar nešto crveno…“
„Znam, znam.“
„To ti je, znaš, prema starom vjerovanju…“
„Znam, znam…“

A u izlozima donjeg rublja što? Nabacane raznobojne gaće, potkošulje, grudnjaci, tu i tamo ponešto crveno, valjda zato što su u izlog htjeli staviti sve što imaju u dućanu.
Već se zna da što jeftinija roba to natrpaniji izlog. Kao da imaju neku kvotu, na primjer, skupi svileni kombine, grudnjak i gaćice šepure se sami u izlogu, jer koštaju oko dvije i pol tisuće kuna, koliko i sva roba u izlogu trgovine koja je naslijednica robnog magazina. O tome će možda nešto znati onaj Darko koji je profesor za komunikacije i stručnjak za marketing.
Da imam svoj dućan, ili da sam dizajer izloga, u mom bi izlogu blistao neki lijep komad donjeg crvenog rublja, ili najviše komplet od dva-tri komada, možda na crnom plišu, okružen ogledalima i blještavilom. Ne bi bilo čovjeka koji ne bi zastao pred tim đavolski zamamnim luksuzom.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s