Kako nastaju i nestaju bolesti

Bolesti nastaju i nestaju istim putem, tako bar vjerujem. Kao bujica vode koja prodre u oštećeni podrum. Koju izbacujemo kroz iste otvore kroz koje je nahrupila, svi ukućani, svim snagama, svim kantama, kroz sve prozore i vrata. Smiješno bi bilo da umjesto toga smišljamo složene sustave cijevi i cjevčica, spremnika i odvoda kako bi voda iz podruma izašla na “sofisticiran” način. Jer je to skupo, oduzima vrijeme, iscrpi snagu i – ne daje rezultat: voda koja je došla kao bujica, tim sofisticiranim sustavom istječe kap po kap, a podrum za to vrijeme propada, truli i pljesnivi, urušava se i ne uspijeva dočekati da iz njega iskapa voda bolest.

Ja mislim da dolje linkani članak svatko trebao pročitati, pa sam donijeti sud/ osjetiti/ prihvatiti ili ne. I smatrala sam da je moja dužnost prenijeti, kad sam već na njega naišla, a ne zaustaviti prijenos tih informacija. Jer, tu se ne može izgubiti, a možda se može dobiti. Korisno i potiče na “revidiranje”.

http://beleznica.wordpress.com/2014/01/12/sve-ozbiljne-bolesti-poticu-od-sokantnog-dogadaja-koji-je-jedinka-iskusila-kao-nesto-veoma-tesko-izrazito-dramaticno-i-izolovano/

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku) i označen sa , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s