Kako nastaju i nestaju bolesti

Bolesti nastaju i nestaju istim putem, tako bar vjerujem. Kao bujica vode koja prodre u oštećeni podrum. Koju izbacujemo kroz iste otvore kroz koje je nahrupila, svi ukućani, svim snagama, svim kantama, kroz sve prozore i vrata. Smiješno bi bilo da umjesto toga smišljamo složene sustave cijevi i cjevčica, spremnika i odvoda kako bi voda iz podruma izašla na “sofisticiran” način. Jer je to skupo, oduzima vrijeme, iscrpi snagu i – ne daje rezultat: voda koja je došla kao bujica, tim sofisticiranim sustavom istječe kap po kap, a podrum za to vrijeme propada, truli i pljesnivi, urušava se i ne uspijeva dočekati da iz njega iskapa voda bolest.

Ja mislim da dolje linkani članak svatko trebao pročitati, pa sam donijeti sud/ osjetiti/ prihvatiti ili ne. I smatrala sam da je moja dužnost prenijeti, kad sam već na njega naišla, a ne zaustaviti prijenos tih informacija. Jer, tu se ne može izgubiti, a možda se može dobiti. Korisno i potiče na “revidiranje”.

http://beleznica.wordpress.com/2014/01/12/sve-ozbiljne-bolesti-poticu-od-sokantnog-dogadaja-koji-je-jedinka-iskusila-kao-nesto-veoma-tesko-izrazito-dramaticno-i-izolovano/

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka sam, ljudska vrsta, ženski rod. Udana, u prvobitnoj zajednici. Imam dvoje djece. Objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Zbog kredita u švicarcima iznenada sam prešla iz građanske sigurnosti u negrađansku nesigurnost, ali, ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku) i označen sa , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s