Diplomatski auspuh, zaplet

 Posavjetovao me S. da zapišem tablice, pa da istražimo kojemu veleposlanstvu pripadaju i da im javimo kako se njihov vozač ponaša. A ja sam se dosjetila da ću zapisivati tako da  vozač vidi kako zapisujem, pa će mu već i to biti upozorenje.

I zaista.

Jutros, auto je na istom mjestu, ali je motor ugašen, a vozač stoji vani. Ja svejedno izvadim papirić (listić sinoćnjeg Lota) i zapišem broj.

Prema očekivanju, vozač mi se obrati: „Sviđa vam se broj, gospođo?“

Naš čovjek, tvrdi štokavac, unjkav glas.

„Stojite ovdje svako jutro s upaljenim motorom, usmrdite cijeli trg…“

„A kaj bi trebo, sjedit u ugašenom autu na minus deset?“

Odmah mi ga je malo žao. „Zašto morate sjediti u autu?“

„A gdje da budem?“

U nastavku sam rekla neke gluposti koje ne želim ponoviti jer mi nisu na ponos. Evo samo jedne za primjer: otkrila sam mu da kod nas ne postoji zakon, ali izrazila nadu da će ga možda njegov šef naučiti pristojnom ponašanju…

Kako me on uporno gledao kao da sam bez pameti i bez mozga, dramatično sam završila: „Vi sigurno imate djecu. Ako vas nije briga za tuđu, znate li koliko ovim trujete svoju djecu?“

„Svašta“, rekao je on, a ja sam mu za kraj uputila više tužan nego prijekoran pogled, da bolje zapamti poruku.

I ostala smiješna sama sebi.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku), Dokona domaćica i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

5 odgovora na Diplomatski auspuh, zaplet

  1. LaBiLnA napisao:

    Hahahahahahahaha idi bre Vesna u pm! 😀

    Sviđa mi se

  2. Dakle, ne samo što te je, ovaj put, gledao, nego ste, k tome, još i razgovarali. Tačno da čovek ne poželi EU.

    Sviđa mi se

  3. vuckovicnamestaj napisao:

    Ko je ovde negativac? 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj