Bazen sastojaka

Izum protiv mrava

U ovom našem prvom stoljeću trećega tisućljeća nisu samo mirisi svi u istom bazenu, nego kao da se i svi sastojci vade iz jednog bazena: sastojci za hranu, za skupu i jeftinu kozmetiku, za sredstva za čišćenje, čak i ona koja na ambalaži imaju mrtvačku glavu kao upozorenje…

 Već sam se hvalila kako krpelje odbijam svojim lakom za kosu. Od sebe sto posto uspješno, a od svog psa u velikom postotku. S tim u vezi, a i u vezi s bazenom, zanimljivo je da moj pas bježi od mene samo u jednoj jedinoj situaciji: kad lakiram kosu.

 Imam i izum protiv mrava: mjesto na kojemu se pojavljuju, natapkam pjenom sredstva za pranje suđa. Za njih je to, koliko vidim, smrtonosan otrov, Pompeji. I ne pojavljuju se više sve dok i zadnji preživjeli pripovijeda mravljem podmlatku o katastrofi koja ih je zadesila u mojoj kuhinji.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s