Bazen sastojaka

Izum protiv mrava

U ovom našem prvom stoljeću trećega tisućljeća nisu samo mirisi svi u istom bazenu, nego kao da se i svi sastojci vade iz jednog bazena: sastojci za hranu, za skupu i jeftinu kozmetiku, za sredstva za čišćenje, čak i ona koja na ambalaži imaju mrtvačku glavu kao upozorenje…

 Već sam se hvalila kako krpelje odbijam svojim lakom za kosu. Od sebe sto posto uspješno, a od svog psa u velikom postotku. S tim u vezi, a i u vezi s bazenom, zanimljivo je da moj pas bježi od mene samo u jednoj jedinoj situaciji: kad lakiram kosu.

 Imam i izum protiv mrava: mjesto na kojemu se pojavljuju, natapkam pjenom sredstva za pranje suđa. Za njih je to, koliko vidim, smrtonosan otrov, Pompeji. I ne pojavljuju se više sve dok i zadnji preživjeli pripovijeda mravljem podmlatku o katastrofi koja ih je zadesila u mojoj kuhinji.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s