Vitki gurman

Vitki gurman najpametniji je blog o hrani na koji sam naišla. Na njega me uputila (naravno) Negoslava.

Iz najnovijeg posta, Renesansa zdrave hrane: mast od mangulice, prenosim samo početak:

Poslednjih nekoliko decenija nemamo ni trunku straha kada u svoj jednjak ubacimo sumanuto velike količine šećera, aditiva i veštačkih masti sakrivenih u keksićima i grickalicama – ali smo u istom razdoblju naučili da se užasavamo jaja, maslaca i slanine jer su “masni”. 

To treba ponavljati i širiti, dok svi ne shvate.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka sam, ljudska vrsta, ženski rod. Udana, u prvobitnoj zajednici. Imam dvoje djece. Objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Zbog kredita u švicarcima iznenada sam prešla iz građanske sigurnosti u negrađansku nesigurnost, ali, ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena, Dokona domaćica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

12 odgovora na Vitki gurman

  1. tangolina napisao:

    Hvala na savetu! Odoh kod vitkog gurmana – nadam se da je hedonista po pitanju ishrane 🙂

    Sviđa mi se

  2. Niti sam vitak, niti gurman, ali volim da jedem. 🙂

    Sviđa mi se

  3. Vitki Gurman napisao:

    Vesna,
    hvala puno na ovom postu 🙂
    A nadam se da su ostali odabrali neki recept 🙂

    Sviđa mi se

    • vesna napisao:

      Nema na čemu, hvala vama. Trebali bi zahvaliti svi oni koji još ne znaju ove stvari. Vi na tom planu čuda činite, k tome i odlično pišete, k tome sami ste svojim savjetima najbolja potvrda 🙂

      Sviđa mi se

  4. ibookshrvatska napisao:

    Imao sam priliku, negdje u Listopadu prosle godine u Klubu Gurmanov u selu Skarucna kraj Ljubljane probati crnogorski prsut od mangulice + polu susene kobasice, prave neki majstori iz Herceg Novog + sunku od mangulice pecenu na raznju – Sta da vam kazem – festa od hrane (bilo je I dobroga vina) kakvu odavno nisam imao. Puter naravno, debela feta na tanku fetu kruha. cesto si spremim / istopim mast I cvarke, ovdje u Trpnju I ide dobro, ne vidim da mi uopce smeta. Naravno popravim sa svekoliko preporucenim tocom od maslinova ulja, cesnjka i limuna, skoro svaki dan. Je da bih volio malo stesati trbuh ali kako jedan gore rece – volim da jedem. Mast je zdrava!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s