Sberbank

Opomena

Pregledom knjigovodstvene dokumentacije utvrdili smo da po kreditu broj 204651 kojeg ste korisnik postoji dospjelo a neplaćeno dugovanje u iznosu 2215,57 kn.

(…)

Podebljanim slovima: Ujedno vas obavještavamo da ćemo u slučaju neizvršavanja obveza biti prinuđeni poduzeti prinudne mjere naplate kredita aktiviranjem svih raspoloživih instrumenata osiguranja svih sudionika po kreditu.

Sramota! Uredno plaćamo, i to i prije prvoga u mjesecu. Ne znam kakav je to dug, ne piše. Ne piše ni kad je bio taj “pregled knjigovodstvene dokumentacije”. Ne piše ništa iz čega bi čovjek išta shvatio. Počnem pisati odgovor:

Poštovani,

još nas samo jedna rata dijeli od završetka otplate sedmogodišnjeg kredita. I umjesto da nas izvijestite o točnom iznosu preostalog duga, pa i da nam pristojno zahvalite na ispunjenom ugovoru, vi nam šaljete prijeteću poruku!

Pogledam tko nam je poslao opomenu, na koga ću nasloviti svoje pismo, ali. U toj banci nema ljudi, pismo nam je poslalo ovo:

Sberbank d.d. Rana naplata kredita stanovništva. Zar ne zvuči kao “ekipa za rano otkrivanje raka”? Rano nas otkriju i na vrijeme unište, da ne preživi nijedna stanica.

Nemoć, grize me nemoć.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u vesna curo-tomic. Bookmarkirajte stalnu vezu.

13 odgovora na Sberbank

 1. aleksandranm napisao:

  o boze, draga. pa ti si zivela u dobu sedam mrsavih krava…valjda ce stici uskoro i neka debela 🙂

  Sviđa mi se

 2. Ligia Luckhurst napisao:

  A da preradimo tvoj odgovor:
  Poštovani,
  prema dokumentaciji koju posjedujemo, samo nas jedna rata dijeli od završetka otplate sedmogodišnjeg kredita broj……………………..(pronadi broj i upisi ga). Koliko nam je poznato, sve smo prethodne rate uredno i na vrijeme isplatili. Da li je rijec o istom kreditu ili o cemu drugome? Ako nije rijec o istom kreditu, obavijestite nas, molim vas, kada smo podigli kredit broj 204651, na koliku svotu i u koju svrhu? Koliko jos moramo otplatiti i koji je dan u svakom mjesecu dan isplate?
  U ocekivanju detaljnih informacija, unaprijed se zahvaljujem,
  S postovanjem,
  Vesna C-T

  Daj im posla! 🙂

  Sviđa mi se

 3. Sizif napisao:

  Ako si slučajno sačuvala uplatnice tog kredita, ili ako si sačuvala njihove periodične izveštaje o stanju otplaćenih rata i koliko još treba d aplatiš, odnesi im to i dokaži da si otplatila. To bi bio najbrži i najsigurniji način. Želim ti sreću.

  Sviđa mi se

 4. Podržavam savet Ligia Luckhurst. Nekako ih ta pisma uvek “pomere”.

  Sviđa mi se

 5. tanjat napisao:

  Čoveče, podsećaš na Orvela u najmanju ruku! 🙂 Bolje piši o Strahu i Nadi. To mi se više sviđa. 🙂

  Sviđa mi se

 6. vesna napisao:

  :-)))))))))))))))))))))))))

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s