Što sve može biti uspješna suradnja

Ovako izgleda odbijenica banke na zahtjev za moratorijem:

Poštovana,

Zahvaljujemo na vašem interesu i podnesenom zahtjevu za restrukturiranje Vaših obveza. Na temelju dostavljene i prezentirane dokumentacije obrađen je vaš zahtjev, te je Kreditni odbor donio odluku o odbijanju, obzirom da isti nije u skladu s trenutno važećim uvjetima za traženi proizvod, odnosno internim procedurama i poslovnim politikama Banke.

Nadamo se da će naša daljnja suradnja biti uspješna.

S poštovanjem,

Naplata Poslovanja s građanstvom.

“Nadamo se da će naša daljnja suradnja biti uspješna”?!!? Samo naoko sarkastično. Jer, s obzirom na to da u molbi za moratorij piše kako trenutno ne možemo otplaćivati kredit, lako je shvatiti što su htjeli reći: mi ne plaćamo, oni uzmu stan i svi uspješno surađujemo.

I tako su banka i Vesna sretno surađivale do kraja života…

 

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku). Bookmarkirajte stalnu vezu.

27 odgovora na Što sve može biti uspješna suradnja

  1. LaBiLnA napisao:

    Bukvalno pre pet minuta pomislih na tebe … Pa živa li si ženo!?

    Liked by 1 person

  2. aleksandranm napisao:

    …mislim na Tebe intenzivno ovih dana. pisala sam Ti na facebook. pretpostavljala sam. sta cete sad?

    Sviđa mi se

  3. Znao sam da je ovako nešta posredi. Držao sam palčeve da ne dođe do ovakvog posta. Da nije toliko dokumentaran, bio bi kao performans online.

    Kako god, čak i ako dođe do najgoreg, znaj da to nije najgore. Daleko je od toga. To je samo jedan poraz. Finansijski poraz i ništa više. I to u borbi koja je započela kao neravnopravna da neravnopravnija ne može biti. Sa bezbroj nepoznatih i nepoznanica.

    Imate sebe, jedno drugo i koliko god da su to naizgled prazne reči, zapravo je to ono što vam uvek ostaje i život ide dalje. Ko zna šta sve dobro čeka na tebe draga Vesna? Druge opcije na kraju krajeva i nema nego gurati dalje.

    Liked by 1 person

  4. jelenakovincic napisao:

    Veliki pozdrav i od mene! I meni je bilo čudno što te nema, bila si baš aktivna na blogu… Ne daj se. Da li radiš?
    Ljubac iz Srbije!

    Liked by 1 person

    • vesna napisao:

      Ehej, pa kako da čovjek ne bude zadovoljan, smiren ovakvom podrškom!!!! Suosjjećanje je ono što spašava svijet! Radim, radim, samo… moja još bolnija točka nego kredit, jer za kredit sam bar pola sama kriva…
      I tebi poljubac iz Zagreba

      Sviđa mi se

  5. tanjat napisao:

    Več htedoh da te potražim mejlom ili nekako. Ne brini. U životu sve uvek završava srećno. 🙂 Ne brini.

    Liked by 1 person

  6. Sizif napisao:

    Držim palčeve i verujem u tebe. I navijam!

    Liked by 1 person

  7. Jelenko napisao:

    Baš kako si rekla: dan po dan, korak po korak… pojavit će se već nešto dobro, sigurna sam:) Jučer sam gledala Igora Mandića u Nu2. Sad sam pogledala emisiju (na zahtjev) da ne bih pogrešno citirala (oko 40. minute): “Bankari se bave nečasnim zanimanjem, a ne kurve. Bankarstvo je najstariji zanat na svijetu, a ne prostutucija. Ono je jedino preživjelo od Babilona, Sumera, preko Egipta… nizozemskih bankara do danas. Banke su najveći kurvarski posao u povijesti čovječanstva. Jedina konstanta pokvarenosti. Nije politika najveća kurva, nego je bankarstvo najveća kurva.”

    Sviđa mi se

  8. bornaija napisao:

    Naučili su nas da su kriminalci oni koji pljačkaju banke. I jesu. Ali nisu nas učili da su još veći kriminalci oni koji osnivaju banke. (moja slobodna verzija izjave Bertolda Brechta, koji je u pravu, voljeli ga ili ne)

    Sviđa mi se

  9. vesna napisao:

    Da, istina

    Sviđa mi se

  10. jasna napisao:

    Već dugo skupljam svoje misli, prebirem po njima i ne nalazim prave riječi da bi ih uobličila u neki suvisli tekst . Prvo me rastuži situacija u kojoj nemam mogućnost osobno pomoći. Drugo me rastuži nepravda, u kojoj čovjek među svojim odlukama traži krive a time si nameće na vrat svoju krivnju. Ne mislim da ima imalo krivnje što ste uzeli tada povoljan kredit…To bi učinili i jesu učinili mnogi ( na svoju žalost). Nema vaše krivnje ni u činjenici, da banke koriste sve moguće da nas sve “oderu” do živog mesa. Svakog prosječnog čivjeka imaju u svojim profiterskim kandžama Niti je vaša krivnja što živite u nesigurno vrijeme s naglaskom na lokaciju, koja je na žalost naša nesigurna država Ta nikako nije u službi pomoći svojim državljanima.Samo je sebi i vladinim dužnosnicima u službi zaštite. Nikako se ne mogu sa takvom svojom državom pomiriti, a kamo li ponositi.a posao…pa kako će izgledati sigurnost i pravda na poslu, kad je u državi sve neuređeno ?! Posljedice se redaju od vrha do dna te ljestvice. Koliko god nisam bila neki istomišljenik s Mandićem….sad se pitam nije li ipak dobrim dijelom u pravu.
    Sve što mogu na kraju reći je, želim da vam bude bolje.

    Sviđa mi se

Komentiraj