Neznanje je opasno

Neznanje je opasno, pa i moje. Praznine se popunjavaju pretpostavkama, u težim slučajevima izmišljanjima, u ljepšim slučajevima maštom.

Pišući o pločicama s kućnim brojevima, nisam znala za pravilnik koji je gradonačelnik grada Zagreba donio u prosincu 2012. godine.

Pravilnik o izgledu i veličini ploča za označavanje imena ulica i trgova, dopunskih ploča, te pločica za označavanje zgrada brojevima

Time su svi misteriji riješeni. Hvala Bubi što mi je poslala link, a gradonačelnika molim da donese Pravilnik o razvrstavanju smeća, Pravilnik za održavanje vertikala iz sredstava pričuve, Pravilnik po kojemu upravitelji zgrada nemaju mogućnost potkradati stanare, Pravilnik o obaveznom ozelenjivanju uz gradske prometnice, osobito uz Fontane ispred NSB-a, da studenti, naša djeca, ne udišu sumporne pare i ugljični monoksid, dok uče na klupama u parku, te Pravilnik o recikliranju i preradi svih vrsta otpada. Također molim da nam nabavi uređaj za mjerenje dioksina. I još ako može pomoći oko Q1 i Q2.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

4 odgovora na Neznanje je opasno

  1. LaBiLnA napisao:

    I da ti kupi stakleno zvono i to bi bilo to! 😀 :*

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s