Jedan odgovor na Treba razmisliti

Na post o Monsantu dobila sam komentar od Narcisa. Hvala, Narcise, na ovim informacijama iz prve ruke.

Evo što je Narcis napisao:

Životnom slučajnošću sedam godina dolazio sam u posjete u Wageningen, sveučilišni gradić u Holandiji,  gdje je i uvaženi dr.sc. Darko Znaor postao prvi magistar ekološke poljoprivrede u Europi.

U istom gradu, na njegovom rubu, već nekoliko godina nalazi se Monsanto, sa svojom laboratorijem i parcelama zemlje na kojima se proizvode genetski modificirana sjemena.
Družeći se s određenim ljudima, upoznao sam jednu zaposlenicu Monsanta i mogu ti sa sigurnošću potvrditi da se svi uposlenici Monsanta isključivo hrane bio-proizvodima, ekološkim proizvodima koji nisu uzgojeni iz njihovog sjemena.
Ekološka hrana u Holandiji ima oznaku bio i prodaje se u specijaliziranim trgovinama. Cijene su više od 30 do 70 posto, pa u njima kupuju ljudi koji imaju viša mjesečna primanja, a takvi su i svi zaposlenici Monsanta.

Treba proizvesti hranu za ljude “s dna”,  kaže zaposlenica koja je za potpisivanje ugovora o radu za Monsanto dobila bezobrazno veliki iznos eura + platetinu svaki mjesec!!!!
Čudan gradić Wageningen, u kojem je niklo sjeme prvog magistra ekološke poljoprivrede u Europi i u kojem vec godinama niču genetski modificirana sjemena… za raju s dna.
To je realnost današnjeg zivota…
Protiv Monsanta se vec godinama piše, održavaju se prosvjedi u svijetu i u Europi. Bezuspješno.
TO JE MONSTRUM MONSANTO.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Jedan odgovor na Treba razmisliti

  1. tangolina napisao:

    Pomislila sam da si došla do neke oprečne informacije o Monsantu, pa reko, da se informišem i o nekim pozitivnim aspektima. Ali od njih očito – ništa.
    Jedino domaće- izbegavajmo Monsanto…

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s