Jedan odgovor na Treba razmisliti

Na post o Monsantu dobila sam komentar od Narcisa. Hvala, Narcise, na ovim informacijama iz prve ruke.

Evo što je Narcis napisao:

Životnom slučajnošću sedam godina dolazio sam u posjete u Wageningen, sveučilišni gradić u Holandiji,  gdje je i uvaženi dr.sc. Darko Znaor postao prvi magistar ekološke poljoprivrede u Europi.

U istom gradu, na njegovom rubu, već nekoliko godina nalazi se Monsanto, sa svojom laboratorijem i parcelama zemlje na kojima se proizvode genetski modificirana sjemena.
Družeći se s određenim ljudima, upoznao sam jednu zaposlenicu Monsanta i mogu ti sa sigurnošću potvrditi da se svi uposlenici Monsanta isključivo hrane bio-proizvodima, ekološkim proizvodima koji nisu uzgojeni iz njihovog sjemena.
Ekološka hrana u Holandiji ima oznaku bio i prodaje se u specijaliziranim trgovinama. Cijene su više od 30 do 70 posto, pa u njima kupuju ljudi koji imaju viša mjesečna primanja, a takvi su i svi zaposlenici Monsanta.

Treba proizvesti hranu za ljude “s dna”,  kaže zaposlenica koja je za potpisivanje ugovora o radu za Monsanto dobila bezobrazno veliki iznos eura + platetinu svaki mjesec!!!!
Čudan gradić Wageningen, u kojem je niklo sjeme prvog magistra ekološke poljoprivrede u Europi i u kojem vec godinama niču genetski modificirana sjemena… za raju s dna.
To je realnost današnjeg zivota…
Protiv Monsanta se vec godinama piše, održavaju se prosvjedi u svijetu i u Europi. Bezuspješno.
TO JE MONSTRUM MONSANTO.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u vesna curo-tomic. Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Jedan odgovor na Treba razmisliti

  1. tangolina napisao:

    Pomislila sam da si došla do neke oprečne informacije o Monsantu, pa reko, da se informišem i o nekim pozitivnim aspektima. Ali od njih očito – ništa.
    Jedino domaće- izbegavajmo Monsanto…

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s