Predlažem javne radove

Plačemo dok jedni s drugima razgovaramo o strahotama koje smo ovaj vikend gledali na televiziji, zgroženi, suosjećajni prema ljudima koji su ostali bez domova, sretni što smo na sigurnom, spremni dati svu pomoć koju možemo. Narod se solidarizirao do krajnjih granica, svi smo svjesni tragedije, svima nam je pun kufer… kad će već jednom doći odušak ovim jadnim narodima!

Šef Vlade puni vreće s pijeskom, šef države je također na terenu, svi ministri dežuraju, šef oporbe kaže “mi jesmo oporba, ali ćemo učiniti sve što treba”. Oporba? Kome? Narodu? Je li to trenutak da se agitira? Sramota! Srpski predsjednik pošteno kaže: “Nismo mi mobilizirali narod, jer nas narod ne poštuje i ne vjeruje nam.”

Ovo je najstrašnija poplava do sada, ali nije prva. Postoje dijelovi zemlje koji su poplavljeni za vrijeme svakog većeg nevremena. Poplava nije nepoznata ni neočekivana. Zašto se čeka solidarnost poslije nesreće, zašto se nesreća ne spriječi? Što radi vlast, i lokalna i državna, osim što se bogati, razmeće i javno istupa?

“Narod je ionako gladan”, kažem sm, “svi bi radili za hranu. Zašto se ne organiziraju javni radovi, počnu kopati kanali i graditi nasipi prije nego što svi pocrkamo ko štakori?”

“Zato što za javne radove narod treba imati povjerenja u vlast”, kaže on.

Fakit!

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Predlažem javne radove

  1. aleksandranm napisao:

    bas sam sad razmisljala o tome… danas je divan dan, posle nekoliko strasnih, a reke rastu. Juce umro Dobrica Cosic, ( mitologiziran do krajnjih granica, od oca srpske nacije do nakjrivljeg tvorca Memoranduma, koji nam staru drzavu upropasti (kao)) a po ulicama gomila ushicenih sinova i kceri (secas se detinjstva, secas se detinjstva) koji kao prava ljubav i mladost odose da pomognu i naprave bedem na reci (isao i moj Matic). setila sam se , toliki su srecni bili, radnih akcija nekad. Pomislila sam da posto je sad priroda zavrsila ono sto je covek u regionu zapoceo. Mozda je vreme za novo. ?? Rebuild.restruktura…pozz. (odo da spremim neku

    Sviđa mi se

  2. aleksandranm napisao:

    …klopu pa da vozim bicikli. mnogo je le..po ( ne znam sta bi ) ode mi pola teksta

    Sviđa mi se

Komentiraj