Jutro poslije

Samo crveno-bijele zastavice na tramvajima podsjećaju na dojučerašnju nogometnu euforiju.

Ljudi, to je samo nogomet.

Grad je tih i miran, a meni se čini da je mir prividan, da ispod mira tutnju nemir, čini mi se kao da vidim one koji su se cijelu noć besano prevrtali u krevetu, jer su možda sve što su imali uložili u štandove s navijačkim rekvizitima, kupili tisuće kapa i marama, naručili tisuće boca piva. Možda su se i zadužili. I sad neće moći pokriti ni uloženo. Lopta je okrugla, neizvjesna kao rulet, a njih ne možeš utješiti onime: to je samo nogomet.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik trenutka koji će proći i više se nikad neće vratiti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Jutro poslije

 1. Sizif napisao:

  Veliki deo dana mi prođe u slušanju zagrebačkog Radija 101 (evo i sad svira) i još nekih hrvatskih radio stanica. Zato sam u toku sa euforijom koja je pratila hrvatske fudbalere. Najgore je to što se stvara predrasuda da sve zavisi od novinarskog i medijskog spina, od Nj. V. “Pozitivne energije”, “Pozitivnih misli”, a da su trening, rad, taktika, znanje, borbenost apsolutno nepotrebni i da su “pripušteni u priču da ne bi plakali”. E zato danas Hrvatska fudvalska javnost plače, zato program hrvatskih radio stanica koje slušam liči na dan žalosti.

  Meni je od toga muka i kad se kod nas podizala euforija najviše oko košarkaša, pa kad su jedne godine totalno podbacili (evropsko prvenstvo u Beogradu 2005-te, (hvala Wikipedia)) – malo se i ta euforija razbila o beton.

  Da ne govorim, jer ti to majstorski kažeš u samo jednoj-dve rečenice, čemu ta euforija služi: sa čega da odvrati pažnju, šta da sakrije, utiša…

  Liked by 1 person

  • vesna napisao:

   da! hvala, Sizife. Uvijek me iznenadi tvoja ozbiljnost i tvoji zreli stavovi s obzirom na dob! Znaš kako bi na ovo odgovorili naši prijatelji blogeri Anglo-Saxonci: thank you for sharing your thoughts with us! 🙂 Prvi put mi je bilo drago kad sam dobila taj komentar, a onda sam shvatila da je to kod njih samo uljudna fraza.
   A j mislim ozbiljno: hvala ti što si svoja razmišljanja podijelio sa mnom.
   Pozdrav,
   Vesna

   Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s