Prirodni prirast

Hrvatski demografski izvještaj

Izvještaj kaže: Prirodni prirast (kao da smo prasad, moja prim.) već je godinama u padu. Prošle godine umrlo je deset tisuća ljudi, znatno više nego što ih se rodilo.

Čak je postavljeno pitanje nije li uzrok seksualna nezainteresiranost Hrvata koji je posljedica depresije koja je posljedica gospodarske krize!

Ako je prirast razlika rođenih i umrlih (rođeni – umrli = prirast), meni se čini da je stvar naopako postavljena, izvještaj griješi, nije u padu prirodni prirast nego je u porastu umiranje (vidi statistike u odnosu na Europu!).

I sad će se, umjesto da se liječe uzroci crnih statistika, i dalje poticati ljude da rađaju djecu. Zašto? Da bi razlika bila manja?  Zar se samo tako prekida trend pada prirodnog prirasta?  Koliko se ja razumijem u matematiku, umjesto da se povećava broj od kojega se oduzima, može se smanjivati i broji koji se oduzima, da bi račun bio pozitivan.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku). Bookmarkirajte stalnu vezu.

7 odgovora na Prirodni prirast

 1. “Ono što me ne ubije sad, ubiće me kad – tad”

  Liked by 1 person

 2. Wojciech napisao:

  Ne greši izveštaj Dragana.
  I u Srbiji je ista situacija.
  http://wizardtransfer.wordpress.com/2014/06/29/popis/comment-page-1/#comment-2281

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s