Bojomet

Neka ostane zabilježeno: usvajam bojomet, a ne bojoboj, jer Jelenko misli da bojoboj zvuči onomatopejično, pa time i pomalo smiješno, a Ligiju je podsjetilo na boy, oh boy, što također zvuči smiješno. Cure su u pravu.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u O riječima. Bookmarkirajte stalnu vezu.

5 odgovora na Bojomet

 1. jasna napisao:

  Ma super odabir BOJOMET. Bojoboj je i meni bio nešto lošiji zraz. Neki naglasak na BOJ premda, ta igra i je neka vrsta bitke. MET odmah pojam stavi u područje sporta. Bar meni. 😀

  Liked by 1 person

  • vesna napisao:

   još nisu počeli davati tantijeme za riječi 🙂 a nojoboj – pa da, da nije bilo jelenka, ne bih nikud dospjela, stvarno je bojoboj loše i smiješno

   Sviđa mi se

 2. jasna napisao:

  PS
  I ono navažnije kaj sam htjela reći, a zaboravila u prvom komentaru :
  Samo želim da se izraz prihvati i počne što češće upotrebljavati, a bome nek onda dojdu i “tantijemi” na svaku primjenu tog izuma . :D:)
  E da je to tak, gdje bi Vam bil kraj…. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Litero napisao:

  meni se bojoboj sviđa (ja s velikim zakašnjenjem :/ ), ali to što sam iznad pročitala, da se s metom odmah svrstava u sport, stoji. dobar izbor, mada je bojoboj vrlo simpatičan.

  Sviđa mi se

  • vesna napisao:

   🙂 a ja sam već odustala i prigrlila bojomet. Ipak drago mi je da ti se sviđa ijedan prijedlog! (Nisi ništa zakasnila, nitko od jezika osim jelenka nije reagiso 🙂 )

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s