Jaja

Nekad su se domaća jaja od kupovnih razlikovala, osim po ljusci i po tome što su različite veličine, po boji žutanjka: domaći žutanjak bio je jarkožut, žut kao sunce, a kupovni blijed.

Sad je obrnuto: kupovna jaja imaju rumenožut, gotovo narančast žutanjak. To je zato što se kokama nesilicama u hranu, takozvanu smjesu, dodaje boja, kako bi jaja bila žuća. Ta je boja nezdrava.

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Potrošački kutak. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Jaja

  1. LaBiLnA napisao:

    Sad si se setila o tome da pišeš, a ja već smlatila petnajesiljadašestosedamnaJes jaja u raznim oblicima i raznim nijansama žute 🙂

    Liked by 1 person

  2. vesna napisao:

    🙂 🙂 😉

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s