Ne damo Imunološki

Danas na Trgu

Na Trgu oko podneva mala skupina ljudi – u krugu promjera ne većega od petnaest  metara  –  s velikim transparentom  KAPITALIZAM PROTIV ZDRAVLJA. Na manjim transparentima piše NE DAMO IMUNOLOŠKI ZAVOD.

Tužno i pretužno, opet jedan mali David protiv golemog i pohlepnog, a nevidljivog Golijata. Stala bih s njima bar neko vrijeme, makar i ručak kasnio, ali sam se rasplakala kad sam vidjela transparent NIŠTA VAM VIŠE NE DAMO!  Nad njima, nad sobom, nad svime. Pa mi je bilo neugodno da demonstriram rasplakana. A i Bobo se nadlajavao s psom koji je bio među demonstrantima.

Kod kuće, majstor Šime, pošten i na svoju ruku, upravo je završio montažu radijatora,  kratko se odmara prije odlaska i predviđa kako će uskoro ljude čipirati kao pse, “da nas imaju pod kontrolom”. Na moj izvještaj s Trga, klima glavom i kaže: „Kad narodu uzmeš Imunološki, to je kao da si mu iščupao srce. Mogu nas trovati kako god hoće.“

Zastanem i razmišljam o tome što je rekao. I to bi trebalo staviti na transparent.  “Sve je to zbog ljudske gluposti”, kaže.

“Nije zbog gluposti”, kažem ja, “još gore, zbog pohlepe. Za glupost čovjek nije kriv.”

Složimo se oko pohlepe.

Majstor Šime smatra da je čovječanstvo pri kraju. Kad sam ga prvi put spominjala, prije dvije godine,  imao je šestero djece, sad ima i sedmo.

“Kako to, majstore, a imate tako crna predviđanja? Zar se ne bojite kako će vaša dječica živjeti u budućem svijetu?”

“Ja na to gledam malo drugačije”, kaže. “S vjerske strane.”

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku), Dnevnik vremena i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Ne damo Imunološki

 1. mandrak72 napisao:

  Čestitke majstor Šimi na promišljanju i naravno na dječici. U pravu je čovjek. U pravu si Vesna. Ovaj svijet ide svome kraju. Uzroci su u nama u ljudima. U pohlepi. Danas je farmaceutska industrija najveći diler narkotika. Nažalost legalizovan. 😦
  pozdrav

  Liked by 1 person

 2. LaBiLnA napisao:

  Znači muke se rešavaju verom u nešto i čoporom dece. Ima neko raspoložen da pravimo decu i živimo srećno do kraja života? Nema? Tako sam i mislila. Pih!

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s