Otrov pronađen kod 40 posto Hrvata

Glifostat (cikodor, roundup)

 

Prenosim sažetak  iz tjednika Express, piše Sergej Županić:

Godinama su sve brojniji dokazi da  najpopularniji herbicid na svijetu, glifostat, kod nas poznat pod nazivom cikodor ili roundup,  uzrokuje: rak, Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest, ALS, ADHD, autizam, neplodnost, odumiranje placente, deformacije i smrt embrija… Iako  korporacija Monsanto, koja ga je patentirala, tvrdi da je neškodljiv poput kuhinjske soli. I to na temelju istraživanja koje je sama provela!

Europska komisija trebala je o sudbini tog herbicida – produljenju dozvole za uporabu –  izglasati odluku 2012. godine, ali ju je odgodila za 2015., a potom za 2016. Prošli utorak ispostavilo se da će protiv glifostata biti Francuska, Italija i Švedska, a da će Njemačka, Austrija, Luksemburg i još neke zemlje biti suzdržane. Odlučivanje je ponovno odgođeno jer su, misli ORAH-ov predstavnik u Europarlamentu, oni koji zastupaju glifostat uvidjeli da neće imati većinu.

Među zemljama koje se ne protive glifostatu jest i Hrvatska.

Glifostat je otkriven u urinu 40 posto Hrvata, i to u koncentracijama od 5 do 20 puta višima nego što je dopušteno u pitkoj vodi. Najgore je na Malti, gdje je glifostat pronađen kod 90 posto stanovnika, te u Njemačkoj, kod 70 posto. Najbolje je u Bugarskoj, 10 posto. Pojedinačna osoba kod koje je nađena najviša koncentracija Hrvatica je. Ispitivani su samo stanovnici gradova, što znači da su glifostat u organizam unijeli isključivo hranom i vodom.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

4 odgovora na Otrov pronađen kod 40 posto Hrvata

 1. Jasna napisao:

  Grozota, lako ja….sa 72 g. Svoje sam čisto pristojno “odživjela”al što će se dešavati s djecom….našom djecom i njihovom djecom?!

  Sviđa mi se

 2. vesna napisao:

  točno! užas!

  Sviđa mi se

 3. tanjat napisao:

  Jao, ne, nedelja je aaaaa!

  Sviđa mi se

 4. vesna napisao:

  imaš pravo 😦 ali uhvatila sam vremena pa sam morala

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s