Šišam četke

i četkice

Svrha je ovog posta da s vama podijelim svoja iskustva. I da pokažem da nisam opsjednuta samo ekologijom. Ali i da se, priznajem, pohvalim.

Ti bi trebala fokusirati svoju kreativnost,  da imaš neku korist od toga, kaže moja kuma.

Prepravljam staru odjeću da bude kao nova i da mi lijepo stoji, budući da je moj stil odijevanja takozvani kamuflažni: ima puno toga na meni što treba prikriti. Uspijevam da jeftina roba izgleda skupo i da u njoj izgledam bolje nego što me priroda stvorila.

Prepravljam čak i obuću, čak i novu, katkada mislim da dizajnerima fali daska u glavi kad nekim nelijepim detaljem unište model.

Prepravljam scenarije, svoje i tuđe.

Oslikavam jeftine zavjese iz Ikee da izgledaju otmjeno. Oslikavam stare kožne torbe da izgledaju moderno. Ali nisam zadovoljna, sviđaju se samo meni. Radim dalje na tome, dok imam torbi i boja.

Kupujem jeftine staklene boce zanimljivog oblika, pa i njih oslikavam. U tome sam loša, kao naivac imitator, ali radim dalje na sebi.

Odavno šišam četkice za zube, da budu nazubljene, da lakše ulaze između zuba.

Od jutros šišam i četke za WC. Čak je i mm primijetio da radim “nešto čudno čak i za tebe”. Što se tiče tih četki, dizajneri su me napokon poslušali, pa ih projektiraju u crnoj boji, a ne samo u bijeloj. Ali sam otkrila da su preokruglaste i da bolje čiste četke vitkijeg oblika, imala sam jednu. Kako takve ne mogu naći, šišam okruglaste. Nije lako, ali ima učinka.

Da ne bude zabune i da ne bude gadljivo, šišam novu, neupotrebljavanu četku.

Katkada mislim da je Grigor Vitez smislio Antuna-tuna po meni, u svemirskoj juhi sve je moguće.

Pozdrav svima koji su dovde čitali. A ako netko zna kako se od ovih znanja može zaraditi, neka kaže.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dokona domaćica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

6 odgovora na Šišam četke

 1. LaBiLnA napisao:

  Mogla bi vala i mene da ošišaš, evo mi malo porasla kosa, svuda po celoj glavi po jedno 5cm, i baš rekoh ukućanima da mi je glava kao četka za wc, a vidim ti imaš već iskustva… Eto.

  Sviđa mi se

 2. Nada kuma napisao:

  Kuksi moja, odlično ti sve to radiš i ti to znaš!!! Sad mi pada na pamet da bi mogla napraviti svoj sajt gdje bi predstavljala i prodavala sve svoje radove, možda bi neko poželio imati unikatnu zavjesi ili staklenku ili zidni sat ili sandale… e takvo nešto se zaista ne može kupiti!!!

  Sviđa mi se

 3. Ianus Christius napisao:

  Svaki kreativan rad i upornost vrijedan je svakog divljenja. Nije bitna toliko kvaliteta rada koliko trud samog autora…

  Liked by 2 people

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s