Ženski pogled

na Prvenstvo

“Imate mnogo lepog izbornika”, rekla je gospođa Drašković i time stekla simpatije žena, jednako kao Milojko Pantić i Novak Đoković simpatije svih navijača kad su rekli da navijaju za Hrvatsku.

Djevojke su za najprivlačnijeg izabrale Dejana Lovrena, njemu je dala glas i prošlogodišnja hrvatska Miss Universe. To me iznenadilo, mislila sam da im se najviše sviđa prezgodni Ćorluka. Ili ljepuškasti Kramarić, Vrsaljko sa svojom živom mimikom i bljeskavim očima, plavooki Pivarić, mladi budući osvajač, Subašić nježnog lica i nevinog pogleda, Rakitić koji izgleda kao Mali princ s drugog planeta, faca Mandžukić, koji kad raširi oči i upilji se imaš osjećaj da probija čelik… Na transparentima cure su nudile brak Rebiću. Vida je fizički čudo izdržljivosti, cijelim putem od aerodroma do Trga nosio je zastavu, a to je šest sati! On je i duša društva, šašav i simpatičan.

Osim što je zgodan, Dalić je i topao čovjek. Svima koji su prišli autobusu  odgovarao je koliko je mogao, često sa suzama u očima.

Jedan od dvojice mojih najdražih nogometnih komentatora, Joško Jeličić (drugi je Samovojska) rekao je: “Igrači su isti, navijači su isti. Što se promijenilo? Samo izbornik. Ovo je on napravio.”

Isti Jeličić u televizijskim je prijenosima stalno pokušavao reći: “Političari ovo nisu zaslužili, a pokušat će se okoristiti.” Voditelj ga je svaki put prekinuo riječima: “Nemojmo sad širiti temu.”

Luka Modrić osvojio me jer je bio tužan zbog poraza, iako je proglašen najboljim igračem prvenstva, ima li što nesebičnije?

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u vesna curo-tomic. Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Ženski pogled

  1. Sanjin napisao:

    Jeličić naravno ima pravo. A i ti 🙂

    Sviđa mi se

  2. brlogingblog napisao:

    Priznajem Modrić me je oduševio svojim učešćem na prvenstvu. Divan tim je bila Hrvatska ekipa.

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s