Ministar zdravstva, Schrodingerova mačka i drugo

Da i ja nešto kažem o tome

Ne bavim se politikom u užem smislu tog pojma, štoviše, politički sam neuka, a i prirodno netalentirana. O čemu god pišem, bilo gdje, pišem kao građanin. Točnije, kao građanka, uvijek knap s vremenom, jer istodobno pokušavam pisati, kuhati ajvar i spajati kraj s koncem.

Nema potrebe da se javljam oko afere hitne pomoći i tragičnog slučaja, smrti mladog dečka, svi o tome svašta govore.

Ja bih samo rekla ovo: čula sam sljedeću izjavu ministra zdravstva) prepričavam po sjećanju, u bitnome točno): “Sustav nije zakazao. A za to kakav je sustav ja nisam odgovoran, nisam ga ja stvorio.”

!?!?!?!????????!!!!!

Pa što je posao ministra nego stvaranje sustava?!

Da sam ja predsjednik Vlade, zbog ove bih ga izjave otpustila, ili kako se već to na tim razinama kaže, razriješila dužnosti.  Ili bih sama dala ostavku. Jer ako ministar nije odgovoran za sustav, odgovoran je Premijer, ovdje nema trećega.

Ili je treći faktor sva ona opozicija koja je zaista skočila da nečju tragediju iskoristi za političke bodove, što je ministar zdravstva vrlo lukavo istaknuo, zabašurujući time sve prethodne slojeve cijelog slučaja.

Zbog trileme nikad mi ni logika Schrodingerove mačke u kutiji nije bila neupitna: mačka može biti živa, mrtva ili, treća mogućnost, omamljena. Želim reći, da je mačka živa, iz kutije bi se čulo grebanje, što bi značilo više od pedeset posto mogućnosti da je živa, a ako se grebanje ne čuje, ne bi postojalo pedeset posto mogućnosti  da nije živa.

Usput, naše se Ministarstvo zdravstva ponovno zove Ministarstvo zdravstva, a ne kako je bilo neko vrijeme, Ministarstvo zdravlja. Budući da ne umišljam kako je netko u Vladi pročitao moj post o tom terminu, budi mi se nada da i tamo ima nekoga tko poštuje jezik.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Ministar zdravstva, Schrodingerova mačka i drugo

  1. Nada kuma napisao:

    u srž problema, al’ koga briga!

    Sviđa mi se

  2. vesna napisao:

    🙂 eto i tebe ovdje ❤

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s