Ostavite svaku nadu vi koji ulazite

Jučer u Saboru

Prijenos iz Sabora jedina je politička emisija kojoj vjerujem: nema favoriziranja podobnih, ignoriranja nepodobnih, montiranja, dekontekstualiziranja, konstruiranja. To je što je.

Ali to što je palo je ispod svake razine. Zbog toga tko, kako i o čemu raspravlja u Saboru, postala sam tragičar, katastrofičar i pesimist, iako sam po genskoj konstituciji politički analfabet. Omissa spe qui huc intrasti trebalo bi pisati na početku prijenosa iz Sabora, jer nada ondje ne preživljava.

Nisam sjednicu gledala do kraja, morala sam otići u grad. Na putu do grada prolazim pokraj Sabora, a Sabor je na Markovom trgu. Na  trgu, oko Markove crkve – koja je, usput, omiljeno turističko odredište – parkirano je mnoštvo velikih crnih automobila koji čekaju saborske zastupnike. Mnogi od njih bruje upaljenim motorima, čekaju spremni svoje viđene šefove, pa cijeli trg smrdi po ispušnim plinovima i zagađuje okoliš. Tako da nas truju iznutra i izvana.

Prišla bih im i ukorila ih što im motori uzalud rade, ali ima ih previše.

 

 


O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

4 odgovora na Ostavite svaku nadu vi koji ulazite

  1. Nada kuma napisao:

    Draga moja kumsi, ne znam koliko ljudi prati tvoj blog, ali ova kao i prethodna kolumna su stvari koje svi mi u našim sredinama srećemo, ali se ne osvrćemo nego smo se saživjeli s tim anomalijama društva, vjerujući da kao jedinke ništa ne možemo uraditi. Uz metode zastrašivanja ratom, uvijek će ”izabrani” živjeti lagodno na ”narodnoj grbači”. Mislim da bi ti trebala voditi neku radio stanicu sa regionalnom frekvencijom da se šire čuje glas onih koji isto vide i pri tom se ne boje da stvari nazovu pravim imenom.

    Liked by 1 person

  2. LaBiLnA napisao:

    Vesna sve prenosi iz pravog ugla, ne ulepšava niti nakarađuje, zato svi volimo njene postove :* ❤ :* ❤ Ona je žena za sve, nju i na TV i na radio, i na sve društvene mreže!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s