Je li naš problem evolucija ili revolucija?

Prsluci

Gledam Žute prsluke kako osvajaju Pariz. Na demonstracije ih je natjerala muka. Slušam izjave demonstranata, žive teško i sve teže. Ali, to kako je njima, bajka je u odnosu na ono kako živimo mi. Zašto su oni na ulicama, a mi nismo? Zato što mi više možemo podnijeti? Ili zbog razlika u stupnju evolucije, prirodne i društvene? Što smo mi ovdje radili kad su oni ondje imali francusku revoluciju? Ili samo nemamo dovoljno jednakih prsluka.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

3 odgovora na Je li naš problem evolucija ili revolucija?

  1. herrmomonews napisao:

    …da dodju da zive malo kod nas za godinu dana ima prvo da smrsaju dvadeset kila, pa ce da posandrcaju, i na kraju ili da se vrate odakle su dosli ili da napuste planetu zemlju…pozdrav.

    Liked by 2 people

  2. Vjekoslav Haiman napisao:

    Ma prsluka imadovoljno, ali ima i previse dvojnih osoba koji igraju istovremeno na dvije strane.

    Liked by 2 people

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s