Čovjek je kao priča

Dobra se priča odvija i teče, ona prikazuje, a ne objašnjava.

Tako ni  čovjek ne treba hodati po svijetu i objašnjavati kakav je, nego se pokazati svojim držanjem, ponašanjem, postupcima. To je možda ono što se zove personality (hrvatski osobnost) ili čak karizma.

Mi smo kao djeca govorili: ko se hvali sam se kvari. Skandirali onome tko se zeznuo pa se pohvalio da nešto zna ili ima i izazivali ga dok mu ne prisjedne: taj se valjda za sva vremena pokajao zbog hvale. A sad sam tek shvatila što to zaista znači.

Ako je netko ovo već prije shvatio i bolje domislio, neka javi, zanima me, ne toliko konačan rezultat – valjda je isti kao moj – nego put kojim je do njega došao.

(Pozdrav Don Charismi.)

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u vesna curo-tomic. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Čovjek je kao priča

  1. Don Charisma napisao:

    Thanks for the mention, warm regards DC

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s