Čovjek je kao priča

Dobra se priča odvija i teče, ona prikazuje, a ne objašnjava.

Tako ni  čovjek ne treba hodati po svijetu i objašnjavati kakav je, nego se pokazati svojim držanjem, ponašanjem, postupcima. To je možda ono što se zove personality (hrvatski osobnost) ili čak karizma.

Mi smo kao djeca govorili: ko se hvali sam se kvari. Skandirali onome tko se zeznuo pa se pohvalio da nešto zna ili ima i izazivali ga dok mu ne prisjedne: taj se valjda za sva vremena pokajao zbog hvale. A sad sam tek shvatila što to zaista znači.

Ako je netko ovo već prije shvatio i bolje domislio, neka javi, zanima me, ne toliko konačan rezultat – valjda je isti kao moj – nego put kojim je do njega došao.

(Pozdrav Don Charismi.)

Oglasi

O autoru vesna

Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Imam dvoje mladunaca. Objavila dva romana. Radim kao urednica obiteljskih filmova na tv. Imam nekoliko nedovršenih rukopisa. Ne živim od pisanja, ni od plaće, nego od dopuštenih a neželjenih minusa. Nisam član nijednog društva (književnika, pisaca, novinara) i nijedne udruge (čak ni sindikata) osim udruge Franak. Ne žalim se što sam zbog kredita u švicarcima pala u bijedu i neizvjesnost, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao...) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto čega me je strah.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Čovjek je kao priča

  1. Don Charisma napisao:

    Thanks for the mention, warm regards DC

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s