Horor. Mlijeko.

Horor je industrija hrane.

Kažu da s mlijekom  stvar stoji ovako:

Svi veliki proizvođači proizvode mlijeko, sir, putar, vrhnje i sve druge mliječne proizvode od mlijeka u prahu. Mlijeko u prahu jeftin je industrijski proizvod koji oni uvoze iz inozemnstva, šlepere i šlepere mlijeka u prahu.

Nije to najgore. Najgore je to što se pravo mlijeko baca. Bacaju se velike količine, onoliko koliko su  tvorničari dužni otkupiti. Zašto? Zato što je proizvodnja mlijeka od pravog mlijeka zastarjela! Oni imaju suvremene  tehnologije kojima je proizvodnja mlijeka od pravog mlijeka puno sporija i neisplativija.

Ovo je utješno za makrobiotičare i druge prehramebene pravce koji zabranjuju mlijeko: ovo tvorničko slobodno se može piti, jer i nije mlijeko.

To baca novo svjetlo na razne epidemije koje često napadaju mljekarske farme, zbog kojih se, iz zdravstvenih razloga, silne količine mlijeka moraju prolijevati.

Ako netko želi pravo mlijeko i druge mliječne proizvode, treba ih kupovati od malih proizvođača, koji su presiromašni za suvremene tehnologije.

Zna li netko nešto o ovome?

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Dnevnik vremena, Potrošački kutak. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Horor. Mlijeko.

  1. LaBiLnA napisao:

    Ako neko želi pravo mleko, neka kupi kravu 🙂

    Liked by 1 person

  2. vesna napisao:

    🙂 naravno!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s