Ah, ne, opet kasnim na posao!

Da bar imam auto!

Minimalna plaća u Hrvatskoj bit će dignuta na tri tisuće kuna.  Vlada je tu odluku donijela “kako bi radnici u Hrvatskoj imali dostojanstven život”. Tri tisuće kuna je četiristo eura. Radnika koji primaju minimalnu plaću ima trideset i sedam tisuća. Plaće članova Vlade već su povećane. Navodno će to povećanje, i njihove nove porezne olakšice,   iznositi znatno više od ukupnog povećanja trideset i sedam tisuća minimalnih plaća. Članova Vlade ima dvadeset i jedan.

A narod gleda reklamu u kojoj čovjek žuri na posao, kasni, što nikako ne smije, pa brzo ode u banku, digne kredit i kupi auto, sve za pola sata!

Napokon reklama koja je nadmašila onu o jadniku koji sjedi na zahodskoj školjki za vrijeme dok bi trebao biti na sastanku. Dok on sjedi bolnog izraza lica, ženski glas govori: “Počeo sastanak”, “Završio sastanak!” Ali, on će nakon reklame popiti sredstvo za otvaranje i to mu se više neće dogoditi.

Ova s WC-om s trona je skinula afričku šljivu koja ne pada i onoga gospodina koji se više ne zaustavlja kad mora nego samo kad želi, jer reklamira lijek za prostatu.

Ali, ove spomenute probavno-zdravstvene male su bebe za onu prvu, jer su samo iritantne. Prva je okrutno sarkastična.

O autoru vesna

Ovo je blog o pisanju, čitanju i ljudima. Najviše o ljudima. A ja sam: Zemljanka, ljudska vrsta, ženski rod. Majka. Pišem, objavila sam četiri romana, ali ne živim od pisanja. Ne živim ni u građanskoj sigurnosti, nego u dugogodišnjoj negrađanskoj neizvjesnosti (kredit). Borim se i ne žalim se, naprotiv, zahvalna sam (Univerzalnoj inteligenciji, Bogu, onome tko me projicirao…) što sam dobila nevolju koju mogu podnijeti, a ne nešto što me može uništiti.
Ovaj unos je objavljen u Agonada (vremenska jedinica za životnu muku), Dnevnik vremena. Bookmarkirajte stalnu vezu.

7 odgovora na Ah, ne, opet kasnim na posao!

 1. herrmomonews napisao:

  Zanimljiva prezentacija. Zanimljiv Balkan. Gde da odes sve isto…auu a da nismo mi u istom Balkanu, pa ovo isto ko i kod mene.

  Liked by 1 person

 2. LaBiLnA napisao:

  I ja tako kasnila na posao pa kupila auto (polovni), i sada nemam ni za gorivo, al’ ću da skupim za afričku šljivu, i Prostamol držeći se definicije: “Ne škodi. A čim ne škodi – koristi!”

  Sviđa mi se

 3. tanjat napisao:

  Hahahaha sjajne ste. I tekst, as always 🙂

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s